De Brink bruist, It Klif krachtpatsert, paraplu weer thuis

De Brink bruist, It Klif krachtpatsert, paraplu weer thuis

Het is eind juli en het Zomerprogramma 2023 van de Vereniging Oudemirdum Bruist (VOB) is van start gegaan. Hier een terugblik en dan vooruitkijken. Op woensdag 26 juli werd de zomermarkt gehouden. Op De Brink, rond de kerk en langs de aangrenzende straten veel marktkramen met een gevarieerd productenaanbod. De alsmaar sterker stralende zon was een cadeautje voor de talloze bezoekers, de terrassen zaten vol.

Op zaterdag 29 juli 2023 dan het tweede evenement. Tussendoor, en zelfs op zaterdag, kon je De Brink in alle stilte genieten (zie fotoimpressie). Dat inspireert tot een contemplatief bezoek aan de Fonteinkerk, tijdens een van de open zaterdagen in de zomermaanden. En wie heel stil was, kon op de achtergrond het audiogekrijs van een stern horen, dat uit de expositie van Vogelbescherming bij Bezoekerscentrum Mar & Klif naar buiten trad.

Achter de kerk een heel ander verhaal. Bij MFC It Klif was de zoektocht naar de sterkste man en vrouw van Súdwest Fryslân. Locale helden en van verre gereisde krachtpatsers deden een rondje hernia heffen, met veel enthousiaste toeschouwers die dat imiteerden met gevulde glazen. Er was zoveel kracht verenigd dat eventueel fout geparkeerde auto’s met twee getapete pinken van hun plek geduwd zouden zijn. Het opzwepende ‘oioioioi’ van MC Wout Zijlstra was hoorbaar tot in de verste achtertuin in Oudemirdum en weerhield de soms dreigende wolken van een plensbui.

Het zijn de hondsdagen. Het is wisselvallig weer en dus ging de paraplu mee ‘foar alle wissichheid’. Die raakte zoek tijdens een hoofdgerecht, bleef enkele dagen logeren bij hotel-restaurant Boschlust en werd op een dienblad weer teruggebracht naar het terras. Wat een service, laat die ‘storein’ maar komen.

Of liever niet want we gaan de tweede week in met (NB: oorspronkelijke planning) op woensdag 2 augustus 2023 de Kids middag en Avond voor de Jeugd op De Brink, en Tobbedansen bij MFC It Klif. Laatste nieuws (1 augustus 2023): vanwege het aanhoudend miserabele weer is het programma aangepast en worden de evenementen van 2 augustus 2023 verplaatst naar de latere datum woensdag 23 augustus 2023.

Op zaterdag 5 augustus 2023 is er dan een optreden door Amusementskoor Ratjetoe op De Brink. Kijk hier voor het volledige overzicht van het Zomerprogramma 2023 VOB, of raadpleeg de Evenementenkalender. De Parel van Gaasterland zal nog enkele weken doorbruisen!

Zomerprogramma 2023 VOB eerste week collage
Zomerprogramma 2023 VOB in Oudemirdum, eerste week. Collage van de evenementen Zomermarkt, De Sterkste Man van Súdwest Fryslân en impressies van een verlaten De Brink met kiosk en podium.