Expositie De Stern van Vogelbescherming bij Mar & Klif

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Expositie De Stern van Vogelbescherming bij Mar & Klif
Details
#
Datum

25 March 2023

#
Tijd

00:00 am-23:59 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Van zaterdag 25 maart tot en met 30 september 2023 is de interactieve expositie De Stern van Vogelbescherming Nederland te zien bij Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum.

IJsselmeernatuur ontdekken door ogen van de Stern
Expositie De Stern is ontwikkeld door Vogelbescherming Nederland om meer aandacht te geven aan de bijzondere natuur in het IJsselmeergebied. Door de ogen van vijf sternsoorten ontdek je van alles over de IJsselmeernatuur boven én onder water. De expositie bevat een aantal interactieve elementen en is leuk en leerzaam voor jong en oud. Bekijk de tentoonstelling, test je kennis en wie weet win je een leuk vogelboek.

Vogelkaart en verrekijker
Een bezoekje aan De Stern wordt compleet door na de beleving binnen, buiten op ontdekkingstocht te gaan met de gratis vogelkaart. De vogelkaart is speciaal gemaakt voor het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân en helpt je de vogels langs de IJsselmeerkust te herkennen. Leuk detail: de kaart bevat zowel de Fryske als de Nederlandse vogelnamen. Je kunt bij Mar & Klif een verrekijker lenen om de vogels goed te kunnen bewonderen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is in maart geopend op zaterdag van 11:00 – 16:00 uur en op zondag van 13:00 – 16:00 uur. Vanaf 1 april zijn we geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 13:00 – 17:00 uur. Expositie De Stern is te bezichtigen tot eind september.

Expositie De Stern van Vogelbescherming
Expositie De Stern van Vogelbescherming bij Mar & Klif (bron: website Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân)