Insecten – Insekte (de) – Insects (en)

Insecten – Insekte (de) – Insects (en)

Nederlandse taal logoInsecten – Zappen of meppen?

Tijdens een bezoek aan Oudemirdum – Gaasterland wil je natuurlijk genieten van alle mooie dingen in de regio: aardige en gastvrije mensen, het unieke landschap, de ontspannen rust, en plaatselijke producten en activiteiten. Daarbij maak  je ook kennis met de lokale insecten. Die zijn een aspect van de biodiversiteit en doen uiterst nuttig werk in de natuur.

TekendreigingHelaas vormen wesp, mug, mier, teek en andere insecten ook wel eens een probleem. Daar wil je dan wel iets aan doen, toch? De drogist in Oudemirdum heeft een breed assortiment van producten en hulpmiddelen als de beestjes de pret dreigen te drukken. Ga naar de Kramer-Zeldenrust drogisterij of vraag na bij de Hamstra supermarkt.

Als er toch een arts geraadpleegd moet worden dan staat op deze pagina informatie over medische zorg of neem contact op met de Dokterswacht Friesland. Maar bovenal, blijf gezond, geniet van het verblijf en het zachte gezoem.

Duitse taal logo
Insekte – Summ, summ, summ

Als Besucher in Oudemirdum – Gaasterland möchten Sie alle gute Sachen geniessen die diese Region zu bieten hat: nette und gastfreundliche Menschen, die einzigartige Landschaft, die entspannte Ruhe, lokale Produkte und Aktivitäten. Wahrscheinlich begegnen sie auch die örtliche Insekten. Diese sind Teil der Biodiversität und verrichten wichtige Aufgaben in der Natur.

Leider, manchmal verursachen Wespe, Mücke, Ameise, Zecke und andere Insekte auch Probleme. Kein Grund zur Aufregung; “Wer wird denn gleich in die Luft gehen?” Der Oudemirdum Drogerieladen hat eine breite Auswahl and Produkte für den Fall, dass diese Tierchen doch mal die Freude zu verderben drohen. Besuchen Sie die Kramer-Zeldenrust Drogerie oder fragen Sie nach im Hamstra Supermarkt.

Wenn es wirklich schlimm kommt und der Bergdoktor gebraucht wird, finden Sie Auskunft über medizinische Versorgung auf dieser Webseite, oder wenden Sie sich an die Dokterswacht Friesland. Am wichtigsten, bleiben sie Gesund, geniessen Sie den Aufenthalt und das leise Summen.

Pompebled logo met Engelse tekst icoonInsects – A buzzword

As a visitor of Oudemirdum – Gaasterland you will want to enjoy all the nice things this region has to offer: the friendly and welcoming people, the unique landscape, the relaxing quiet, the local products and activities. You are likely to also meet the local insects. These are an element of biodiversity and perform important tasks in nature.

However, occasionally you may be bugged by wasps, mosquitoes, ants, ticks and other insects. No need to worry though. Quoting Lance Corporal Jones: ‘Don’t panic!’. The Oudemirdum drugstore has a wide collection of products and tools to deal with these creepy, crawly creatures when they start misbehaving. Visit the Kramer-Zeldenrust drugstore or enquire at the Hamstra supermarket.

When things get out of hand and you need medical care, have a look at this information page (in Dutch) or contact the Dokterswacht Friesland. But most importantly, stay safe, enjoy the stay and the buzz.

Adres – Adresse – Address:
Drogisterij Kramer-Zeldenrust
Jan Schotanuswei 34, 8567 LA Oudemirdum
0514 571327

Ansichtkaart drogisterij Kramer-Zeldenrust