Bewonersbijeenkomst ‘Het Verdriet van de Zuiderzee’ (digitaal)

Bewonersbijeenkomst ‘Het Verdriet van de Zuiderzee’ (digitaal)

Bewonersbijeenkomst ‘Het Verdriet van de Zuiderzee’

 

De organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 brengt in 2022 de eerste editie van de triënnale Arcadia. Dit vervolg op LF2018 bestaat uit een 100 dagen durend cultureel programma. Als onderdeel van het programma zijn muziektheatergezelschap Orkater en Schouwburg De Lawei, in samenwerking met Kunstkring Gaasterland en Natuurmonumenten, een voorstelling aan het ontwikkelen met de titel ’Het Verdriet van de Zuiderzee’. De beoogde locatie waar de voorstelling in de nazomer van 2022 gespeeld gaat worden is bij het Oudemirdumer Klif, pal naast De Hege Gerzen. Op 29 januari staat er een digitale bewonersbijeenkomst gepland om omwonenden te informeren over de plannen rondom deze voorstelling in dit gebied.

 

Over Arcadia

Arcadia is een 100 dagen durend cultureel programma, waarmee de organisatie aandacht vraagt voor de toekomst van mienskip (maatschappij), landschap en erfgoed. Van 7 mei tot en met 14 augustus 2022 leggen creatieve denkers en doeners met installaties, exposities, gesprekken en voorstellingen oude tradities en nieuwe toekomstbeelden bloot.

 

Over de voorstelling

De afsluitdijk. Een knap staaltje waterwerken waar de hele wereld van opkeek. Het zorgde voor veiligheid, betere verbindingen en nieuw land. Maar met de bouw stierf een zee. ‘Het Verdriet van de Zuiderzee’ staat stil bij wat er verloren is gegaan. Bij de gevolgen voor de mensen, de vissen en de vogels, de pijn van het landschap en de zee zelf. ‘Het verdriet van de Zuiderzee’ komt tot stand in samenwerking met Natuurmonumenten en Kunstkring Gaasterland

 

Aanmelden bewonersbijeenkomst

In verband met de geldende corona maatregelen wordt de bijeenkomst digitaal georganiseerd in plaats van live in multifunctioneel Centrum ‘It Klif’ in Oudemirdum. De bijeenkomst vindt plaats op 29 januari en begint om 12.00 uur en duurt tot circa 14.00 uur. Om de bijeenkomst online te kunnen bijwonen is het noodzakelijk dat men zich aanmeldt via: info@verdrietvandezuiderzee.nl, zodat een digitale link kan worden toegestuurd. Kijk voor meer informatie op onze website: verdrietvandezuiderzee.nl en schrijf je in voor de nieuwsbrief.