Interkerkelijk streekkoor

Interkerkelijk streekkoor

Het Interkerkelijk streekkoor Oudemirdum bestaat 50 jaar.

Iedere donderdagavond oefent het Interkerkelijk streekkoor Oudemirdum (ISO) in het dorpshuis van Nijemirdum. Al 50 jaar lang al en nog steeds naar tevredenheid. Op dit moment oefent het koor voor een jubileumconcert, dat op zaterdag 9 maart in de Paadwizer in Balk zal worden gegeven. Ensemble ProRege uit Heerenveen zal hieraan haar medewerking verlenen. 50 jaar geleden was Ellie Douma-Feenstra uit Oudemirdum al bij de oprichting. Eerst werd er geoefend in het schoolgebouw, maar dit werd snel te klein. Dus volgde een ‘verhuizing’ naar een lokaal van de Nederlandse Hervormde Kerk. Dirigent was Piet de Jong uit St. Nicolaasga. In 1972 werd er uitgeweken naar het Dorpshuis in Nijemirdum omdat het lokaal moest worden afgebroken. Na Piet de Jong kwam Pier Holtrop. Hij heeft het koor op een hoger niveau weten te brengen. Dit was soms hard werken, volgens Ellie. Na vele jaren nam Harm van Zuiden het stokje van Pier Holtrop over. Ruim 26 jaar heeft Harm het koor op een zeer muzikaal, sociaal en enthousiaste wijze begeleid. Ellie heeft dit als zeer prettig ervaren. De mooiste momenten vond ze de optredens in Polen, Zurow (voormalig Oost-Duitsland) en de concoursen door het land heen. Maar het allermooiste vindt ze de kerstconcerten. Daar geniet ze nu nog van. Zij ziet de toekomst van het koor positief tegemoet. ,,Iedereen wordt ouder, maar we zijn nog steeds niet uitgezongen.” Nog steeds komen er nieuwe leden bij die hartelijk worden ontvangen. Hierdoor voelen zij zich snel thuis in het koor. Ook gaan er (natuurlijk) leden af. Dit is meestal vanwege hoge leeftijd. Op dit moment zijn we er 34 koorlede, maar er kunnen er altijd meer bij. Het jubileumconcert op zaterdag 9 maart 2019, aanvang 20.00 uur, vindt plaats in de Paadwizer in Balk.