Opening vernieuwde kerk ONS

Opening vernieuwde kerk ONS

Al jaren was er de wens en de behoefte en niet minder de noodzaak de kerk de Hoekstien te renoveren. Juni 2017 kwam er na vele besprekingen groen licht en kon een bouwcommissie aan de slag. De hulp van een architecten adviesbureau speciaal voor kerken werd ingeschakeld. In het najaar van 2017 kregen de renovatieplannen hun vorm. Duidelijk werd dat renoveren zou gaan betekenen dat de Hoekstien van binnen ingrijpend zou gaan veranderen. De renovatie die in januari van dit jaar van start ging, begon dan ook met slopen. Vele vrijwilligers staken hiervoor de handen uit de mouwen. Daarna gingen allerlei professionele bedrijven aan de slag met het opknappen en aankleden van de kerkzaal en de ruimtes erachter. Ook werd de ruimte buiten rondom de kerk heringericht. Naast de professionals bleven er de hele tijd vele vrijwilligers actief. Bijna al het kerkinterieur werd geveild en er werden keuzes gemaakt voor nieuw kerkinterieur en audiovisuele apparatuur.

In juli van dit jaar wordt de renovatie afgerond en op 31 augustus vindt de opening plaats van de vernieuwde Hoekstien in Nijemirdum.
Het officiële programma begint om 16.00 uur. De kerk zal open zijn tot 21.00 uur. Van harte welkom om deze opening mee te maken en een kijkje te komen nemen in de Hoekstien die ook al is zij meer dan 120 jaar oud, zonder overdrijven als nieuw lijkt. Voor de kinderen is er een speurtocht.

Namens de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Oudemirdum Nijemirdum Sondel,
Lucas Westra (voorzitter)