Recreatiepionier in Gaasterland wordt geëerd met straatnaambord

Recreatiepionier in Gaasterland wordt geëerd met straatnaambord

Jan Luinenburg (1903-1991), grondlegger van De Hege Gerzen bij Oudemirdum is maandag (25-06-2018) geëerd met een eigen straatnaam. Luinenburg was een van de grote pioniers voor de recreatie in Gaasterland.
Zo gaf hij zestig jaar geleden een deel van zijn boerenland vrij om bij het IJsselmeer te komen, zodat daar kon worden gezwommen. Al snel kwam er een paviljoentje bij, werden er tentjes en caravans neergezet en gaf Luinenburg zelfs ansichtkaarten uit met de tekst ‘Groeten uit Oudemirdum aan zee’.
Tegenwoordig is op die plek nog altijd strandpaviljoen en recreatieterrein De Hege Gerzen te vinden, dat in de regio wordt gezien als een echte ’trekker’ voor recreanten en toeristen. De onthulling van het naambord werd verricht door een trotse zoon en dochter van de recreatiepionier. “Onze vader had dit prachtig gevonden, echt waar!”

zie hier het gehele bericht