Herinrichting De Brink in Oudemirdum

Herinrichting De Brink in Oudemirdum

De Brink in Oudemirdum is een pleisterplaats voor veel toeristen. Fietsers, wandelaars, museumbezoekers, restaurant- en terrasbezoekers maken er regelmatig gebruik van. De Brink wordt binnenkort opnieuw ingericht.
De oude brink van Oudemirdum is nog grotendeels intact en wordt gebruikt voor diverse horeca, het museum van Mar & Klif en verscheidene winkels waaronder een authentieke bakkerswinkel. In 1985 heeft De Brink voor het laatst een herinrichting gehad op basis van de inzichten en wensen uit die tijd. Ruim 30 jaar later zijn deze inzichten en wensen dusdanig veranderd dat opnieuw een herinrichting nodig is. Plaatselijk Belang Oudemirdum en een aantal plaatselijke ondernemers hebben dit al meerdere keren aangegeven. Ook Mar & Klif heeft verzocht om de bestrating meer bij het gebouw te betrekken om de uitstraling te verbeteren.
Planning: Begin 2018 verwacht men te starten met de werkzaamheden. De herinrichting is klaar voor de zomer van 2018.

Meer info: website gemeente De Fryske Marren