Tentoonstelling Interneringsdepot Gaasterlân tot 31 maart 2018

Tentoonstelling Interneringsdepot Gaasterlân tot 31 maart 2018

In Bezoekerscentrum Mar en Klif is een tentoonstelling te zien over Belgische vluchtelingen in Gaasterland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na de Duitse inval in België op 4 augustus 1914 stroomden honderdduizenden Belgische vluchtelingen de Nederlandse grens over om hier bescherming te vinden tegen het oorlogsgeweld. Onder hen waren ook 40.000 Belgische militairen. Deze militairen werden, in overeenstemming met de internationale afspraken vastgelegd tijdens de tweede Vredesconferentie van De Haag, ontwapend en voor de duur van de oorlog geïnterneerd. Duurt tot 31 maart 2018.

Zie deze website voor meer informatie over openingstijden etc:  Tentoonstelling Interneringsdepot Gaasterlân