Workshop linosnede maken o.l.v. Maike Bouma

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Workshop linosnede maken o.l.v. Maike Bouma
Details
#
Datum

12 May 2024

#
Tijd

13:30 pm-16:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Oudemirdum – Op zondag 12 mei 2024 (moederdag), van 13.30 tot 16.00 uur, geeft Maike Bouma een workshop linosnede bij Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum. Het is een eenvoudige druktechniek waar bij je maar weinig middelen nodig hebt om een mooie afbeelding te maken. Als je na afloop naar huis gaat met je zelfgemaakte prints, weet je hoe je deze kunt maken aan je keukentafel, zonder gebruik van een drukpers.

Natuurlijke inspiratie 
Laat je inspireren door het mooie landschap van Zuidwest-Fryslân en zijn bewoners, en maak een verrassende afbeelding van bijvoorbeeld een specht of een das. Of neem een eenvoudige afbeelding van thuis mee die je na wilt maken. We werken op een stuk linoleum ter grootte van ongeveer een ansichtkaart. Eerst maak je een ontwerp, en deze guts je uit het plaatje linosnede. Daarna druk je af. Je kunt dan het linoleum opnieuw bewerken waardoor je een tweekleurendruk kunt maken.

Voor zowel volwassenen als kinderen (dus leuk voor moederdag!)
De workshop is voor zowel volwassenen als kinderen. Ervaring is niet nodig. Ook mensen die vinden dat ze niet kunnen tekenen, gaan met een mooie print naar huis. Kinderen onder de 10 jaar kunnen alleen deelnemen vergezeld van een volwassene (i.v.m. het gebruik van scherpe gutsen). Er wordt met inkt gewerkt dus neem een schort mee of kom in oude kleding.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 27,50 incl. koffie/thee en materialen. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Workshop linosnede olv Maike Bouma
Foto: Maike Bouma