Koffiekuier – Geschiedenis Oude Balksterweg

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Koffiekuier – Geschiedenis Oude Balksterweg
Details
#
Datum

19 May 2024

#
Tijd

13:30 pm-15:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Op zondagmiddag 19 mei 2024 organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en Restaurant De Nostalgie een geschiedeniswandeling naar de Oude Balksterweg en Bosk Elfbergen o.l.v. publiekshistoricus Arnoud van de Ridder.

Langs de geschiedenis van Elfbergen en de Oude Balksterweg
Tijdens deze wandeling vertelt onderzoeker Arnoud van de Ridder uit Oudemirdum over de geschiedenis van bos Elfbergen en de Oude Balksterweg. Verhalen over een verdwenen boerderij bij de Lindeboom, de markt en kermis van Wyldemerk, het Roekebos, de adel en de Kooilaan en de achtergronden van de Oude Balksterweg. U  leest als het ware het landschap aan de hand van verhalen en beelden.

We starten de kuier om 13:30 uur bij Bezoekerscentrum Mar & Klif en sluiten de wandeling af omstreeks 15:00 uur bij Restaurant De Nostalgie (naast het Bezoekerscentrum) waar we gezellig samen nazitten met een kop koffie/thee en gebak.

Kosten en aanmelden
De deelnamekosten bedragen € 12,50 per persoon incl. koffie/thee met gebak. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur. De wandeling wordt georganiseerd i.s.m. Staatsbosbeheer, eigenaar van Bosk Elfbergen. Kijk voor meer activiteiten op www.nationaallandschap.frl.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur.

Lindeboom juni 2021 (foto: Arnoud van de Ridder)
Lindeboom juni 2021 (foto: Arnoud van de Ridder)