‘Nachtvlindernacht’ in Gaasterland

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
‘Nachtvlindernacht’ in Gaasterland
Details
#
Datum

31 August 2019

#
Tijd

20:00 pm-22:00 pm

#
Locatie

natuurschuur Staatsbosbeheer

‘Nachtvlindernacht’ in Gaasterland met IVN & Staatsbosbeheer.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt dit jaar gehouden in het weekend van 30&31 augustus 2019 en is in Gaasterland de locatie Bos Elfbergen in Oudemirdum. Ben je benieuwd welke vlinders tevoorschijn komen als het donker wordt? Op zaterdagavond 31 augustus om 20:00 uur nemen leden van de IVN vlinderwerkgroep Gaasterland je mee in de wondere wereld van de nachtvlinders.

Wist je dat er wel meer dan 2000 soorten nachtvlinders in Nederland voorkomen? In de Natuurschuur wordt je tijdens een lezing meegenomen in de wereld van deze prachtige insecten. Na een kleine pauze met drinken en iets lekkers gaan we met deze kennis naar buiten om de vlinders in het echt te zien. Je kunt ze in het donker niet zo goed zien, dus gebruiken we lampen om ze naar ons toe te lokken. Op het witte doek zie je dat nachtvlinders bijzonder mooi kunnen zijn!

Wil je deze avond meebeleven? Geef je dan op bij Mar en Klif via www.marenklif.nl. De kosten zijn € 2,50 per deelnemer. Deze avond is ook geschikt voor kinderen. Er wordt tot middernacht door “gevangen” en jullie mogen zelf bepalen tot hoelang jullie daarbij willen blijven. De Natuur Schuur Gaasterland van Staatsbosbeheer is te vinden aan de Houtwal 2 in Oudemirdum.