Kerstvakantie-Tip: Natuur-ontdek-routes

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Kerstvakantie-Tip: Natuur-ontdek-routes
Details
#
Datum

20 December 2021

#
Tijd

10:00 am-14:00 pm

#
Locatie

<span class="tribe-address"> </span>

Kerstvakantie-Tip:

Trek er op uit met de Natuur-ontdek-routes van Mar & Klif
Bezoekerscentrum Mar en Klif is helaas gesloten, maar we sturen jullie graag het bos in! Tijdens de hele (verlengde) kerstvakantie is onze speciale route-afhaalbalie geopend op dinsdag en donderdag van 10:00-11:00 en 13:00-14:00 uur.
Natuur-Ontdek-Paden:
Beleef de bossen in Gaasterland met zo’n avontuurlijke, educatieve route van Mar & Klif. Ideaal om er even met het gezin op uit te trekken! Er zijn routes voor verschillende leeftijdscategorieën en bij elke route hoort een leuk en leerzaam opdrachtenboekje.
Voor de jongste boskaboutertjes is er een Kabouter- en een Hippe Heksen en Paddenstoelenpad vol leuke opdrachtjes over de dierenvriendjes in het bos. En met de bijbehorende kabouter- en heksenmuts is de beleving compleet.

Zoek je iets voor het hele gezin, dan is het Hazenpad een aanrader. De route vol actieve opdrachten en weetjes voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 5 – 10 jaar is ongeveer 5 km lang en voert door de Marderhoeke naar het uitkijkpunt bij het Oudemirdumerklif.

Daarnaast is er het vernieuwde Bosbeestenpad, een Dassenpad, een Spechtenpad en twee verschillende Rugzakroutes, door bos Elfbergen en het Rysterbosk. De opdrachtenboekjes kosten € 3,50 per stuk, de borg voor de routes met een koffertje/rugzakje bedraagt € 20,=.

Voor de hele (verlengde) kerstvakantieperiode hebben we een speciale aanbieding: 2 opdrachtenboekjes voor € 6,=. Zo komen jullie de vakantie buiten wel door. Tip: neem een picknickmand met koek en zopie mee. Er staan bankjes langs de meeste routes. Wat zullen ze heerlijk slapen na zo’n middag struinen door het bos!

Volwassenen:
Ook voor volwassenen is het buiten genieten! Zeker met de prachtige fiets- en wandelroutes door de Gaasterlandse natuur. Fiets langs de IJsselmeerkust met de Kliffenroute, door de weilanden met de Ganzenroute, door de bossen met de Gaasterlandse bossenroute, of wandel en fiets langs de herinneringen aan de Gasten in Gaasterland of de Adel en Notabel. Zoek je een wandel-/fietskaart van de regio? Ook daarvoor kun je bij de afhaalbalie terecht.

Reserveren noodzakelijk:
Voor het afhalen van routes en/of kaarten is een mailtje noodzakelijk naar info@marenklif.nl. Vermeld daarin om welke route het gaat en op welke datum/tijd je komt afhalen. Wij zorgen er dan voor dat de spulletjes voor jullie klaar liggen. Ophalen en betalen kan in de winkel van ons Bezoekerscentrum elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Graag tot ziens in ons Bezoekerscentrum, de Brink 4, Oudemirdum. Kijk voor meer informatie over de routes op www.marenklif.nl.