Het Verdriet van de Zuiderzee

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Het Verdriet van de Zuiderzee
Details
#
Datum

29 January 2022

#
Tijd

12:00 pm-17:00 pm

#
Locatie

MFC it Klif

Indringend muziektheater aan de rand van het IJsselmeer

De afsluitdijk. Een knap staaltje waterwerken waar de hele wereld van opkeek. Het zorgde voor veiligheid, betere verbindingen en nieuw land. Maar met de bouw stierf een zee. Het Verdriet van de Zuiderzee staat stil bij wat er verloren is gegaan. Bij de gevolgen voor de mensen, de vissen en de vogels, de pijn van het landschap en de zee zelf.
Aan de hand van verhalen over mensen en dieren die rond de Zuiderzee leefden wordt de heimwee naar een verloren zee voelbaar gemaakt en bezingt een koor van vogels een universeel en urgent thema: De onomkeerbare impact van het ambitieuze wroeten, graven, slopen en bouwen van de mens.
Na het succesvolle Lost in the Greenhouse zijn De Lawei en Orkater terug. Voor Arcadia 2022 slaan ze opnieuw in de handen ineen.

Bewonersbijeenkomst live
29 januari 12.00 uur

De bijeenkomst over ‘Het Verdriet van de Zuiderzee’ gaat zaterdag 29 januari live door en niet digitaal. Wij vinden het heel fijn dat we elkaar in Oudemirdum kunnen ontmoeten. De bijeenkomst vindt plaats in ‘It Klif’, Hegewei 16 in Oudemirdum. In verband met de geldende corona maatregelen en capaciteit van de ruimte is het belangrijk dat wij weten hoeveel mensen er komen. Het is daarom noodzakelijk dat u zich aanmeldt en aangeeft met hoeveel personen u komt. Dit kan via: info@verdrietvandezuiderzee.nl. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft coronamaatregelen. Een coronatoegangsbewijs is verplicht en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de ruimte.

 

Het Verdriet van de Zuiderzee komt tot stand in samenwerking met Natuurmonumenten en Kunstkring Gaasterland