Kerstvakantie 2021

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Kerstvakantie 2021
Details
#
Datum

18 December 2021

#
Tijd

11:00 am-16:00 pm

#
Locatie

<span class="tribe-address"> </span>

Kerstvakantie:

Mar & Klif ook geopend in de bonusweek met speciale aanbieding voor natuur-ontdek-routes
Oudemirdum – Goed nieuws! Bezoekerscentrum Mar en Klif is de extra vakantieweek geopend.

En in deze extra lange kerstvakantie hebben we een speciale aanbieding voor de natuur-ontdekpaden door de Gaasterlandse Bossen. Is het ‘weer voor binnen’? Ontdek dan ‘Quest!’, de tabletroute door Mar & Klif vol activiteiten en weetjes over de geschiedenis en natuur van het Nationaal Landschap.
Natuur-Ontdek-Paden:
Beleef de bossen in Gaasterland met zo’n avontuurlijke, educatieve route van Mar & Klif. Ideaal om er even met het gezin op uit te trekken! Er zijn routes voor verschillende leeftijdscategorieën en bij elke route hoort een leuk en leerzaam opdrachtenboekje.
Voor de jongste boskaboutertjes is er een Kabouter- en een Hippe Heksen en Paddenstoelenpad vol leuke opdrachtjes over de dierenvriendjes in het bos. En met de bijbehorende kabouter- en heksenmuts is de beleving compleet.

Zoek je iets voor het hele gezin, dan is het Hazenpad een aanrader. De route vol actieve opdrachten en weetjes voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 5 – 10 jaar is ongeveer 5 km lang en voert door de Marderhoek en naar het uitkijkpunt bij het Oudemirdumerklif.

Daarnaast is er een Bosbeestenpad, een Dassenpad, een Spechtenpad en twee verschillende Rugzakroutes. De opdrachtenboekjes kosten € 3,50 per stuk. Voor de hele kerstvakantieperiode hebben we een speciale aanbieding: 2 opdrachtenboekjes voor € 6,=. Zo komen jullie de vakantie buiten wel door. Tip: neem een picknickmand met koek en zopie mee. Er staan bankjes langs de meeste routes. Wat zullen ze heerlijk slapen na zo’n middag struinen door het bos!

Quest!
Is het weer voor ‘binnen’? Ga dan voor Quest! bij Mar & Klif en speur naar allerlei leuke weetjes over de geschiedenis en de flora en fauna van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslan! Zo ontdek je dat hier ooit mammoeten liepen en dat de heuvels in Gaasterland zijn ontstaan door een dik pak ijs in de ijstijd. Probeer samen het ‘mammoetskelet’ in elkaar te puzzelen, klei een trechterbeker, pluis een braakbal, ga op zoek naar vondsten uit een ver verleden, enz. De tabletroute Quest! heeft twee versies, voor de leeftijd van 4-7 jaar (onder begeleiding) en de leeftijd van 8-12 jaar en de kosten zijn € 2,= per kind. Komen jullie de route ontdekken?

Mar en Klif is vanaf zaterdag 18 december t/m zondag 9 januari geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00-16:00 uur en zondags van 13:00-16:00 uur. Op 25, 26 en 31 december en 1 januari zijn we gesloten.
Kijk voor meer informatie op www.marenklif.nl.