Bevrijdingsconcert

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Bevrijdingsconcert
Details
#
Datum

17 April 2020

#
Tijd

08:00 am-17:00 pm

#
Locatie

sporthal de Trime Balk

75 jaar Bevrijding Regio Gaasterland

Melodie van Vrijheid
Beste muziekliefhebbers,
“Vrijheid is niet vanzelfsprekend”

Op 17 april a.s. is het 75 jaar geleden dat Gaasterland werd bevrijd uit handen van de Duitse bezetter. Een mooie reden om dat te vieren met een groot muzikaal gebeuren. Op dit moment is er een initiatiefgroep bezig om dit concert in grote lijnen vorm te geven.
Een aantal verenigingen in onze voormalige gemeente Gaasterlân-Sleat zijn hiervoor al benaderd en hebben hun medewerking inmiddels toegezegd. Maar, omdat dit een feestelijke herdenking wordt waaraan iedereen deel kan nemen, willen we ook langs vele openbare kanalen dit concert onder de aandacht te brengen en zangliefhebbers oproepen zich voor dit evenement op te geven.
Wat gaat er gebeuren:
Het concert op 17 april a.s. valt in twee delen uiteen. Voor de pauze mogen de diverse verenigingen en groepen een eigen selectie uit hun repertoire naar voren brengen, geënt op het thema bevrijding/vrijheid. Na de pauze zullen alle medewerkers één groot ensemble vormen, waarin als centraal werk de Song of Freedom staat van de Engelse componist
Malcolm Arnold. Dit werk is geschreven ter gelegenheid van de heropening van de kathedraal van Coventry, welke in WO II grotendeels werd verwoest door Duitse bombardementen.
Dit werk zal worden ingestudeerd op een aantal zaterdagmiddagen in februari, maart en april.
Voor deze gelegenheid zal éénmalig een “Grootkoor Gaasterland” worden opgericht