Zondagzangavond

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Zondagzangavond
Details
#
Datum

02 February 2020

#
Tijd

19:30 pm-22:30 pm

#
Locatie

Vaste Burchtkerk Wijckel

Op zondag 2 februari 2020 vindt een muzikale zangavond plaats in de Vaste Burchtkerk in Wijckel. Deze zangdienst houdt het midden tussen een vesper en een Evensong. Omdat 2 februari de laatste zondag is van Epifanie (de periode na kerst waarin het in het kerkelijk jaar gaat om de verschijning van Jezus op aarde als de blinkende Morgenster) is de liturgie rond dit thema opgebouwd: ‘Jezus, het Licht van de wereld’.

Medewerking wordt verleend door de mannengroep van het Martini Jongenskoor uit Sneek o.l.v. Trevor Mooijman. Het koor heeft als doel te zingen volgens de Engelse koortraditie. Net als bij de Engelse jongenskoren bestaan de uitvoeringen van het Martini Jongenskoor o.a. uit het zingen van de Festivals of Lessons and Carols for Advent en de Anglicaanse Evensong, waarin anthems, psalmen en hymnes centraal staan.

De samenzang gebeurt in het Nederlands, maar de opzet van een Evensong (avondgebed) wordt in grote lijnen wel aangehouden. Er worden Psalmen en Gezangen gezongen in afwisseling met het koor en er zal een aantal instrumentale onderdelen ten gehore worden gebracht.

De zondagavondzang begint om 19.30 uur, de toegang is gratis en u bent allen van harte welkom.