Gratis cursus DigiSterker bij Bibliotheek Balk

Gratis cursus DigiSterker bij Bibliotheek Balk

Persbericht van de Bibliotheken Mar en Fean

Zelf overheidszaken via de computer regelen
Bij de overheid kan je steeds meer digitaal regelen. Zo kun je digitaal een afspraak maken bij de gemeente, informatie opzoeken over je AOW of je huur- en zorgtoeslag aanvragen. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk. Want waar moet je nou eigenlijk beginnen?

DigiSterker, digitale zorg dichterbij
Vind je het lastig om via de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Of een toeslag aan te vragen? Volg dan de gratis cursus DigiSterker bij Bibliotheek Balk. De cursus start op 13 februari 2024 om 10.00 uur.

Wat gaan we doen?
In zes lessen oefen je met jouw DigiD. We werken in kleine groepen in een vertrouwde en veilige omgeving. Je leert hoe je kan inloggen met je DigiD, hoe je afspraken kan maken bij het ziekenhuis, of hoe je jouw medisch dossier in kan zien. Je zorg en gezondheid kun je steeds beter digitaal regelen. Tijdens de cursus DigiSterker leer je hoe je dat kunt doen.

Lesprogramma
Het lesprogramma bestaat uit verschillende lessen. De eerste lessen gaan we in op het algemene gebruik van de DigiD en de laatste lessen gaat het vooral over gezondheid en de DigiD. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps en over het patiënten portaal van de huisarts.

Opgeven en meer informatie
Je kunt je opgeven door langs te komen bij de Bibliotheek of even naar de Bibliotheek te bellen. Of kijk op de website Bibliotheken Mar en Fean

Gratis cursus DigiSterker bij de Bibliotheek Balk