Kern dorp Oudemirdum geen glasvezelinternet

Kern dorp Oudemirdum geen glasvezelinternet

1 september was de uitgestelde deadline voor de kernen in De Fryske Marren. In een aantal kernen hebben we een mooie groei gezien! In een aantal kernen is er helaas te weinig gebeurd. Overall is de 35% niet gehaald en dat betekent dat we niet het hele gebied (binnen de bebouwde kom) kunnen aanleggen. Uiteraard willen we wel zoveel mogelijk bewoners meenemen! Daarom hebben we gekeken naar een geschikte oplossing. GlasvezelBuitenaf is gekomen tot het volgende besluit:

  • Echtenerbrug, Langweer en Terherne worden volledig meegenomen in de aanleg
  • Grote delen van Bakhuizen, Oudehaske, Sintjohannesga en Sint Nicolaasga worden meegenomen in de aanleg
  • Sloten en Oudemirdum worden niet meegenomen in de aanleg

“Grote delen van”

In Bakhuizen, Oudehaske, Sintjohannesga en Sint Nicolaasga is de 35% niet gehaald. Daar zijn een aantal straten/wijken (verschilt per dorp) waar echt onvoldoende gescoord is. Die kunnen we helaas niet meenemen. Voor de rest geldt dat iedereen die zich heeft aangemeld, gewoon wordt aangesloten. Bewoners worden volgende week door middel van een brief geïnformeerd over de situatie die voor hen geldt.

Sloten en Oudemirdum

In Sloten en Oudemirdum is heel mager gescoord. Deze kernen kunnen we helaas niet meenemen in de aanleg, ook geen delen daarvan.

Bijgevoegd het Persbericht