Lezing ‘Van school naar bezoekerscentrum Mar & Klif – De historie van de Brink 4 in Oudemirdum’

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Lezing ‘Van school naar bezoekerscentrum Mar & Klif – De historie van de Brink 4 in Oudemirdum’
Details
#
Datum

09 June 2024

#
Tijd

13:30 pm-15:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Oudemirdum – Zondagmiddag 9 juni 2024 organiseert Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum een presentatie door dhr. Lucas Hoogkamp i.s.m. Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân over de historie van het pand waar het bezoekerscentrum nu in gevestigd is (adres De Brink 4, Oudemirdum).

Inhoud
Lucas Hoogkamp neemt je aan de hand van beeldmateriaal, geluidsfragmenten en interessante feiten terug in de tijd. Hij vertelt over de ontwikkeling van het onderwijs vanaf het jaar 0 en over de geschiedenis, bewoners en gebruikers van het pand. Zo hebben er naast diverse schooldirecteuren o.a. twee bekende kunstschilders gewoond, w.o. Sieger Boukema en Dirk Kerst Koopmans. Later vestigde Piet Pleging, boswachter van Staatsbosbeheer, het Natuurmuseum, de voorloper van het huidige Bezoekerscentrum.

Kijk hier voor meer informatie over het Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân.

Kosten en aanmelding
De lezing start om 13.30 uur en de kosten voor deelname bedragen € 5,= per persoon incl. koffie/thee. Opgave is noodzakelijk en kan via nationaallandschap.frl/evenementen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 13:00 – 17:00 uur.

Bezoekerscentrum Mar en Klif, zomer 2019