Lezing ‘Klank-beeld-verhaal van het St. Odulphuspad’

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Lezing ‘Klank-beeld-verhaal van het St. Odulphuspad’
Details
#
Datum

02 June 2024

#
Tijd

13:30 pm-15:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Oudemirdum – Zondagmiddag 2 juni 2024 organiseert Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum een presentatie door dhr. Ines Bergsma over het St. Odulphuspad.

Inhoud
Ines Bergsma neemt u aan de hand van prachtige beelden en een boeiend verhaal mee op het St. Odulphuspad. Met zijn wandelvrienden heeft hij dit pad gewandeld en u kunt vanmiddag deze wandeling met hen meebeleven. Het St. Odulphuspad is een wandelroute of pelgrimsroute van 260 kilometer door Zuidwest-Fryslân, Gaasterland en de Greidhoeke. Het pad bestaat uit 15 trajecten. Ieder traject heeft een eigen thema in relatie tot het kloosterleven. Doel: kennis te nemen van dit bijzondere gebied, met fraaie wisselende landschappen, rijke geschiedenis en verrassende historische feiten daarover.

Het St.Odulphuspad is dus een pad om ‘op weg’ te zijn en een kans om stil te staan bij wat belangrijk is in het leven, zoals stilte, bezinning en verwondering. Maar ook om stil te staan bij veranderde natuurwaarden, landschappen en dorp- en stadsgemeenschappen.
Odulphus was een monnik die door de bisschop van Utrecht in de 10e-11e eeuw naar onze streken werd gestuurd om de mensen hier te bekeren tot het Christendom. Hij moest hier het geloof, eerder gebracht door Bonifatius en Liudger hier voorzetten. Vanuit Stavoren heeft hij zijn taak uitgevoerd.

Kosten en aanmelding
De lezing start om 13.30 uur en de kosten voor deelname bedragen € 5,= per persoon incl. koffie/thee. Opgave is noodzakelijk en kan via nationaallandschap.frl/evenementen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 13:00 – 17:00 uur.

Monument St Odulphuspad, foto: Ines Bergsma
Monument St Odulphuspad, foto: Ines Bergsma