Koffiekuier door de natuurgebieden rondom Balk en het Slotermeer

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Koffiekuier door de natuurgebieden rondom Balk en het Slotermeer
Details
#
Datum

28 April 2024

#
Tijd

14:00 pm-16:30 pm

#
Locatie

Balk

In de serie koffiekuiers 2024 is er een wandeling vanuit en in de omgeving van Balk: een natuur- en landschapsandeling langs het Slotermeer en Ruigahuizen. Op zondagmiddag 28 april 2024 organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en Restaurant Teernstra een natuur- en landschapswandeling o.l.v. natuurgids Marten Wesselius.

Informatie over de wandeling
De voorjaarswandeling gaat eerst over de kade van het Slotermeer richting Wikelerhop en vervolgens via het Baukes boskje en de nieuwe landgoederen te Ruigahuizen. Van open merengebied met rietlanden naar de beslotenheid van bos, bosjes en landerijen. Tijdens de kuier wordt toelichting gegeven over het gevarieerde landschap en de natuur en laten we ons verrassen door wat we tegen komen. De afstand is 10 km over grotendeels onverharde paden. Waterdicht schoeisel en kleding is aan te bevelen evenals natuurlijk een verrekijker.

Plaats en tijd
We starten om 14.00 uur bij de ingang van Restaurant Teernstra te Balk (P achter restaurant). We sluiten de wandeling omstreeks 16.30 uur gezamenlijk af in het restaurant met koffie/thee en gebak.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 12,50 p.p. incl. koffie/thee met gebak. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen.

Kijk voor meer activiteiten op www.nationaallandschap.frl. Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Koffiekuier Balk en Slotermeer 28 april 2024