Cursus Roofvogel Inventariseren door Lydia Barkema

 

Laden Evenementen
Cursus Roofvogel Inventariseren door Lydia Barkema
Details
#
Datum

04 November 2021

#
Tijd

19:30 pm-22:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum MarenKlif

Cursus Roofvogel Inventariseren door Lydia Barkema

In het najaar start een roofvogel inventarisatiecursus in Bezoekerscentrum Mar en Klif te Oudemirdum.

Altijd al willen weten wat het verschil is tussen een bruine en een blauwe kiekendief? Hoe leven ze, waar kan ik er één spotten? Tijdens deze cursus wordt een tipje van de sluier opgelicht. Zo leer je de verschillende roofvogels onderscheiden tijdens de cursus aan de hand van opgezette vogels en theorie.

De avonden bestaan uit een theoretisch gedeelte en een workshop. In de workshop ga je zelf aan de slag met het determineren van de verschillende roofvogels. Hoe ziet hij eruit, heeft hij gele of juist bruine ogen, hoe ziet zijn verenkleed eruit enz.

Na het volgen van de roofvogelcursus ben je goed in staat de roofvogels onderling te herkennen en kun je aan de slag om te gaan inventariseren. Ook als je dit nog niet zou willen, dan doe je voldoende kennis op wat altijd van pas komt. Bovendien zijn het zulke mooie vogels, daar wil je gewoon meer van afweten!

De cursus wordt gegeven door Lydia Barkema, roofvogel- en uilenonderzoeker. Deelname aan de cursus kost € 20,= p.p. De cursus bestaat uit 2 theorieavonden op 4 en 11 november van 19:30-22:00 uur en een excursie op 20 november van 9:30-11:30 uur. De locatie van de excursie volgt tijdens de cursus.