Oudemirdum herdenkt op 4 mei degenen die hun leven hebben gegeven voor vrede en vrijheid

Oudemirdum herdenkt op 4 mei degenen die hun leven hebben gegeven voor vrede en vrijheid

Wat een prachtige samenkomst van herdenking op 4 mei! Met een indrukwekkende opkomst van ongeveer 260 mensen voelen we de warmte van onze gemeenschap des te sterker. De toenemende belangstelling is hartverwarmend en wellicht weerspiegelt het ook onze verbondenheid in deze turbulente tijden van oorlogen elders.

Een speciale dank aan Trientsje Schotanus voor het naadloos leiden van dit evenement, en aan Roelie Veen voor het ontroerende blaaskracht bij the last post.

Laten we ook niet vergeten de symboliek van het bloemstuk van de Walikker omarmen, een blijk van respect en herinnering namens ons allen. En laten we Jan van Zanden danken voor het neerleggen van de krans namens de gemeente de Fryske Marren, en het V.O.B. en Plaatselijkbelang voor hun bijdrage aan deze gedenkwaardige gelegenheid.

Samen eren we degenen die hun leven hebben gegeven voor vrede en vrijheid.

De foto’s zijn gemaakt door Rommert van der Veen.

Milou Muizelaar en Reinder Visser