Start vervanging Kampbrug

Start vervanging Kampbrug

De Gemeente Fryske Marren wil de Kampbrug in de Beukenlaan nabij het adres Beukenlaan 13 vervangen door een nieuwe betonnen brug.

Wat gaat er gebeuren
Uit een recente inspectie van de brug is gebleken dat de bestaande brug aan het einde van zijn technische levensduur is. De bestaande brug wordt gesloopt en er wordt een nieuwe betonnen brug aangelegd.

De nieuwe brug bestaat uit betonnen funderingspalen en een betonnen dek voorzien van een slijtlaag. De vrijgekomen materialen van de bestaande houten brug worden hergebruikt in het geleidewerk (de houten palen en gordingen voor geleiding van het vaarverkeer). Het leuningwerk wordt van een duurzaam composiet gemaakt. De vormgeving van de brug is zoveel als mogelijk gelijk aan de bestaande brug. Om de Beukenlaan niet aantrekkelijker te maken voor sluipverkeer blijft de brug bestemd voor eenrichtingsverkeer.