November 2023 Open Museum Maand: koffietijd! bij Mar en Klif

November 2023 Open Museum Maand: koffietijd! bij Mar en Klif

Mar en Klif tijdens Open Museum Maand gratis toegankelijk èn extra geopend

Mar en Klif, het bezoekerscentrum van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslan, is in de maand november gratis toegankelijk, extra vaak geopend én het heeft een bijzonder programma! Gedurende deze maand is er een knusse huiskamer ingericht met koffie, kennis en lekkers. Daarnaast is er iedere zondag een lezing; die staan ook in de Evenementenkalender op deze site.

Mar en Klif Oudemirdum 2023 Evenementen Open Museum Maand
Open Museum Maand 2023, Mar en Klif Bezoekerscentrum Oudemirdum. Bron: nationaallandschap.frl

November Open Museum Maand 3 t/m 25 november 2023: Koffietijd! bij Mar en Klif
In de maand november is Bezoekerscentrum Mar en Klif in het kader van de Museummaand extra vaak open, namelijk op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. Wanneer de dagen korter worden een ideale gelegenheid om eens dieper in de natuur, cultuur en kunst van nationaal landschap Zuidwest Fryslân te duiken.

Speciaal voor deze gelegenheid is er op vrijdag en zaterdag een ouderwetse huiskamer, inclusief fauteuil en leeslamp. Daar kent gezelligheid geen tijd. Er is een goed gevulde leesplank met magazines en boeken over het landschap. Er is natuurlijk ook koffie en thee, en tegen een kleine vergoeding een lekkernij. Een fijn ‘koffieuitje’  en neem gezellig je vriend/in gezellig mee. Wil je ook op pad? De medewerkers van Mar en Klif/VVV adviseren je graag over de mooiste wandel-, fiets- en autoroutes.

Iedere zondag een lezing

Tijdens de Open Museum Maand 2023 is er op iedere zondagmiddag een interessante lezing.  Op 5 november en lezing over Landschap en cultuurhistorie van Laag-Fryslân door geograaf dr. Hans Koppen; 12 november Molens in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân door molenaar Jan Huls, 19 november Schippersvrouwen, verhalen boven water door historicus Alice Booij en op 26 november een lezing Als de muren konden praten… …historische Friese interieurs in beeld door drs. Eva Hage. Opgave en meer informatie op www.nationaallandschap.frl.