Oudemirdumer Vocal Roses met ‘In echte frou drinkt bier’ in RTL’s Holland’s Got Talent. ‘We fûnen it foaral in kâns foar it Frysk’

Oudemirdumer Vocal Roses met ‘In echte frou drinkt bier’ in RTL’s Holland’s Got Talent. ‘We fûnen it foaral in kâns foar it Frysk’

Bron: Balkster Courant

De van oorsprong Oudemirdumer zanggroep Vocal Roses stond vrijdagavond in de schijnwerpers met deelname aan Holland’s Got Talent van RTL4.

„Nee we binne net fierder kaam”, vertelt Sita Postma-Bokma die inmiddels in Wommels woont. Samen met haar zus Irma Bokma uit Koudum en Johanna Pruiksma-Van der Veen die nog in Oudemirdum woont vormt ze de zanggroep. De groep is ruim 15 jaar geleden begonnen met vijf dames voor optredens bij kerkdiensten. Uiteindelijk zijn ze als drietal overgebleven en hebben ze vele optredens verzorgd met covers en eigen nummers. Nu er kinderen zijn is zijn het aantal concerten wat minder geworden.

In de RTL-studio stonden ze enkele weken terug aan het einde van een lange dag op het podium met de vertolking van hun eigen lied ’‘In echte frou drinkt bier’. Daarnaast moesten ze nog een dag voor interviews naar Hilversum afreizen. Dat het bij een eenmalig optreden is gebleven, deert het drietal niet. „De sjuery sei al dat wy wol sjonge koene, mar de show wie net genôch om fierder te gean.”

De Friese meiden hadden zich ook niet zelf ingeschreven voor de talentenjacht. „We waarden frege. RTL wie tipt. We ha der lang oer neitocht, mar fûnen it foaral in kâns foar it Frysk.” Vocal Roses kwam door de audities heen en liet de schijnwerpers en camera’s toen maar draaien. Dat het niet genoeg was voor een volgende ronde, mocht de pret niet drukken.

Klif van Mardum
Na het debuut bij RTL4 vond Vocal Roses de tijd rijp om de nieuwe single ‘Klif van Mardum’ meteen maar uit te geven. Sinds deze week is het nummer te horen op Spotify. Het is een liefdeslied dat zich afspeelt op een van de mooiste plekjes van Gaasterland. Het beschrijft niet alleen de romantische ontmoeting bij het Oudemirdumerklif, maar ook de schoonheid van deze bijzondere plek wordt beeldend beschreven. Tijdens het luisteren van het lied, waan je je op het bankje bij het klif. Samen of alleen, starend over het IJsselmeer met Oudemirdum in je rug. In oktober wordt nog een videoclip van het lied opgenomen bij het klif.

Heb jij de nieuwe single ‘Klif fan Mardum’ al geluisterd? Klik op de link!