Boek Het Oudemirdumerklif

Boek Het Oudemirdumerklif

Het natuurgebied Oudemirdumerklif is een uniek Nationaal Landschap in Zuidwest Fryslan. Het wordt ook het landschap met de 5-sterren genoemd; meren, IJsselmeerkust, de weilanden, de bossen en de dorpen. Iets ten zuiden van Oudemirdum liggen drie eeuwenoude kliffen die het landschap sieren. Het Oudemirdumerklif is het best bewaard gebleven en zeker de moeite van een bezoek waard. Het Oudemirdumerklif is in 2027 een eeuw in eigendom van Natuurmonumenten. Elk jaargetijde toont het klif haar schoonheid. Bij stormen slaat het water over de basaltdijk en bij helder weer zijn de contouren van steden als Lelystad en Enkhuizen op tientallen kilometers afstand goed zichtbaar. In het broedseizoen en zomer genieten de watervogels, de planten, de dassen en insecten van de rust en de omgeving. En de mens ook. Het Oudemirdumerklif vormt samen met het dagrecreatieterrein De Hege Gerzen historisch gezien één geheel. Beiden kennen een rijke geschiedenis, al dan niet zichtbaar. Vissers, kleinschalige boerenbedrijven, geologisch onderzoek, badhokjes, bewoners en toeristen drukten hun stempel op dit landschap. In het bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum is de geschiedenis hiervan overzichtelijk in beeld gebracht. In dit boekje is een groot deel van die geschiedenis rond het Oudemirdumerklif samengebracht. Er zijn vele onderwerpen belicht om een goede indruk te krijgen van de geschiedenis van dit unieke landschap en natuurgebied. Ook is er een korte route opgenomen, zodat de wandelaar of fietser vanuit Oudemirdum zelf op ontdekkingstocht kan.

Arnoud van de Ridder (Uitgave in eigen beheer)
Het Oudemirdumerklif
Geschiedenis, mensen en verhalen door de eeuwen heen
Paperback, softcover, gelijmd, foto’s, illustraties, 88 blz.
Prijs: € 12,50 — Gesigneerd —
Info-bestellen: Elettra Boeken, De Alde Buorren 4, 8567 LG  OUDEMIRDUM Tel: 0651400934 of email: elettra@home.nl