Bosbeestenpad geopend

Bosbeestenpad geopend

Op vrijdag 3 september is het bosbeestenpad in Bosk Elfenbergen officieel geopend. Tijdens de opening heeft Jan Stoelwinder, kettingzaagkunstenaar Banzai John en maker van de beelden, een demonstratie gegeven aan de kinderen van groep 5/6 van CBS De Wâlikker. Wethouder Irona Groeneveld van De Fryske Marren heeft daarna samen met de leerlingen het pad geopend en het eerste opdrachtenboekje overhandigd aan de leerlingen waarna de leerlingen op ontdekkingstocht zijn gegaan in het bos.

Het bosbeestenpad is een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Mar en Klif en is mede mogelijk gemaakt door stichting Bas Backer en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het nieuwe pad vervangt het oude bosbeestenpad omdat de oude beelden waren opgegaan in de natuur. Omdat het nieuwe pad ook nieuwe dieren heeft opgenomen, is er ook een nieuw opdrachtenboekje ontwikkeld.

Het opdrachtenboekje zorgt door middel van vragen en opdrachten voor extra verdieping in de dieren. In dit educatieve opdrachtenboekje wordt elk dier uitgelicht en moeten de kinderen een vraag of opdracht beantwoorden of uitvoeren waardoor ze een raadsel kunnen oplossen.

Gezinnen en scholen kunnen het bosbeestenpad lopen in Bosk Elfbergen in Oudemirdum. Het pad start bij de werkschuur van Staatsbosbeer bij het beeld van de boswachter. Vanaf dit punt loopt een route door het bos langs 10 houten bosdieren. De opdrachtenboekjes zijn te koop bij Mar en Klif en scholen kunnen zich aanmelden via Groen Doen.