Wandelroute Odulphuspad

Wandelroute Odulphuspad

Wandelroute

Op 4 juni is de Odulphus route officieel gepresenteerd. Deze nieuwe meerdaagse wandelroute van 260 km (15 etappes) loopt door Zuidwest-Friesland, Gaasterland en de Greidhoek. Voor meer informatie kunt u het beste de website Odulphuspad raadplegen. 

Oudemirdum

In de route zit natuurlijk ook Oudemirdum opgenomen. De route komt er verschillende malen langs omdat Oudemirdum een soort knooppunt is in de wandelroute. Op de website maar ook in de gids en app wordt daaraan uitleg gegeven.  

Achtergrond informatie 

De website bevat verwijzingen naar relevante informatie zoals luchtoorlog.net. Daarmee wordt voor mensen ook duidelijker welke functie bijvoorbeeld de restanten bij Sondel hebben gehad. Maar ook allerlei andere onderwerpen komen langs. De nieuwe route heeft veel aandacht voor cultuurhistorische elementen, sporen of restanten daarvan. Naast natuurlijk aandacht voor de mooie natuur vergezichten etc.

Vereniging TeVoet 

Wij hebben in opdracht en in nauwe samenwerking met de stichting Lytse Marren ‎de gehele wandelroute ontworpen. Daarmee hopen wij ook een bijdrage te leveren aan een andere beleving van Gaasterland.