Workshop Natuurjournalen/ natuurschetsen in Bosk

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Workshop Natuurjournalen/ natuurschetsen in Bosk
Details
#
Datum

05 January 2024

#
Tijd

10:30 am-13:00 pm

#
Locatie

Natuur Schuur Gaasterland

Oudemirdum – Op vrijdagochtend 5 januari organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en Staatsbosbeheer een workshop natuurillustraties maken o.l.v. Mirja Nature Art in Bosk Elfbergen.

Natuurjournalen brengen je dichter bij de natuur en bij jezelf! Het maken van schetsen en aantekeningen helpt je om helemaal op te gaan in dat wat jij ziet, hoort, ruikt of voelt en te focussen op details die je anders nooit had ontdekt!

Bij natuurjournalen is tekenen een manier om tot diepgaande aandacht, observaties en ontdekkingen te komen. Het gaat niet om perfecte tekeningen maken (het mag natuurlijk wel).

Tijdens deze workshop leer je hoe jij kan starten met je eigen natuurjournaal. Je leert op ontspannen manier hoe jij kan tekenen wat je ziet, je leert waarnemen met al je zintuigen en je gaat werken met materialen die makkelijke mee naar buiten kunnen: aquarelverf, watervaste pennen en waterkwasten.

Deze workshop is bedoeld voor jong en oud vanaf 13 jaar en is ook geschikt voor mensen zonder teken- en schilderervaring. We starten om 10:30 uur bij de Werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Houtwal 2 in Oudemirdum. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen. De workshop duurt 2.5 uur en de kosten bedragen € 15,= p.p. incl. materialen en een kop koffie/thee. Tip: neem zelf een boterhammetje o.i.d. mee voor tussendoor.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is tijdens de kerstvakantie geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur.
We zijn op 25, 26, 31 dec. en 1 januari gesloten.

Foto: Mirja Nature Art