UITfestival Waterland van Friesland – Programma Balk

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
UITfestival Waterland van Friesland – Programma Balk
Details
#
Datum

09 September 2023

#
Tijd

12:30 pm-17:00 pm

#
Locatie

Balk

Het culturele seizoen 2023-2024 in de gemeente De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân wordt zaterdag 9 september 2023 afgetrapt met het UITfestival Waterland van Friesland (WVF).

Tijdens het UITfestival WVF staan verschillende stads- en dorpskernen in De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân bol van de cultuur. Met een gevarieerd programma, met onder meer muziek-, dans- en theateroptredens, rondvaarten, verhalenvertellers, exposities van foto’s en schilderijen, (historische) wandelingen, beeldend kunstenaars in actie, poëzievoordrachten, een boerenmarkt en kraampjes van cultuuraanbieders, valt er voor alle leeftijd volop wat te beleven.

Programma UITfestival Balk
Tijd: 12:30-17:00
Diverse locaties

  • Bij de kraampjes langs de Luts kun je de werken van verschillende kunstenaars en cultuuraanbieders bewonderen. Je kunt je inschrijven voor een leuke cursus, workshop of muziekles en je laten inspireren voor het nieuwe culturele seizoen.

Kunst, muziek en cultuur.

  • Podium Gorter en Kunstkring Gaasterland bieden een cultureel programma aan in en bij de Doopsgezinde kerk.
  • NUT Gaasterland neemt je mee terug in de tijd en presenteert haar programma voor het komende seizoen in Dickens stijl. Dichter Nyk de Vries geeft alvast een voorproefje van zijn voorstelling begin maart 2024 in Balk.
  • Op de hoek van de Raadhuisstraat/Bogermanstraat zorgen de verschillende koren en korpsen voor een vrolijke noot en in de RK Kerk vindt om 13:00 uur de aftrap van het UITFestival plaats met een concert van koor X-jong uit Bakhuizen.
  • Muziek aan de Luts biedt in het monumentale Breahus een doorlopend programma vol muziek. Vanaf een schuit in de Luts brengt het muzikale gezelschap Romheen met La Zona varend vertier en kun je de lieflijke klanken van Angela van Soul Gift Sound bewonderen.
  • Dichter en zanger Job Degenaar draagt voor uit eigen werk in de Bibliotheek in Balk. Kinderen kunnen zich daar vermaken met de verhalen uit de Verteljas.

Meer details over het programma op de pagina cultuurdeelnemers-in-balk

Programmaboekje Balk UITfestival Waterland van Friesland 2023