Nachtvlindernacht ‘van onbemind tot nooit gezien’ o.l.v. vlinderkenner Adriaan Hol

 

Laden Evenementen
Nachtvlindernacht ‘van onbemind tot nooit gezien’ o.l.v. vlinderkenner Adriaan Hol
Details
#
Datum

28 June 2024

#
Tijd

21:30 pm-23:00 pm

#
Locatie

Vijver Fonteinbos

Op vrijdagavond 28 juni 2024 organiseren Staatsbosbeheer en Bezoekerscentrum Mar & Klif een ‘Nachtvlindernacht’ in het Fonteinbos bij Oudemirdum o.l.v. Adriaan Hol van de Vlinderwerkgroep van IVN Súdwesthoeke.

Nachtvlinders
Er bestaan zo’n 2400 soorten nachtvlinders, onder te verdelen in twee soorten, de Macro-vlinders, een groep van ca 865 soorten en de Micro-vlinders, een groep van ruim 1500 soorten. Algeheel is bekend dat het niet goed gaat met de vlinders. Lang niet altijd is hiervoor een eenduidige oorzaak aan te wijzen. Om in kaart te brengen hoe het met de Nachtvlinderstand gaat worden er tellingen gedaan. Hiervoor staan vrijwilligers, gesteund door de natuurorganisaties, in het veld met “lamp en laken”.

Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bij goed weer staan ze op 28 juni 2024 vanaf ca. 21:30 uur op verschillende plaatsen in het Fonteinbos met lamp en laken. Je bent van harte welkom om te komen kijken om inzicht te krijgen in de werkwijze. Adriaan en andere leden van de Vlinderwerkgroep van IVN Súdwesthoeke laten jullie graag zien hoe kleurrijk en divers de groepen nachtvlinders zijn en staan jullie graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden.

Deelname
Deelname is gratis.

Kijk voor meer activiteiten op www.nationaallandschap.frl/evenementen.
Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag en maandag van 13.00 – 17.00 uur.

Foto Atalanta vlinder: Adriaan Hol

Poster Nachtvlindernacht evenement 28 juni 2024. Foto Atalanta vlinder: Adriaan Hol