Lezing ‘Zichtbare sporen van WOII in Gaasterland’ door Jan Geert Vogelzang

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Lezing ‘Zichtbare sporen van WOII in Gaasterland’ door Jan Geert Vogelzang
Details
#
Datum

26 April 2024

#
Tijd

13:30 pm-15:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Op vrijdagmiddag 26 april 2024 geeft de heer Jan Geert Vogelzang een interessante presentatie in Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum over de sporen van WOII in Gaasterland. Gezien de grote belangstelling voor de lezing op 17 april 2024 (volgeboekt) wordt het evenement herhaald en is dit een tweede kans om deze presentatie bij te wonen. Snel aanmelden dus.

Achtergrond
De datum 17 april is een belangrijke datum in de Gaasterlandse geschiedenis. Na vijf donkere Duitse bezettingsjaren zorgde het 7e verkenningsregiment van de Canadese divisie op deze dag in 1945 voor de bevrijding van geheel Gaasterland en Sloten.

Inhoud lezing
De heer Jan Geert Vogelzang van het Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân (HWG) neemt u tijdens de presentatie mee langs de sporen van 5 bezettingsjaren die nu, 84 jaar later, nog zichtbaar zijn. Voor meer informatie over WOII in Gaasterland verwijzen we u graag naar de website: www.gaasterlandinwo2.nl.

Plaats, tijd en aanmelden
De lezing start om 13.30 uur en de kosten voor deelname bedragen € 5,= per persoon incl. koffie/thee. Opgave is noodzakelijk en kan via nationaallandschap.frl/evenementen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 13:00 – 17:00 uur. 

Sporen WOII brug Kippenburg beschadigd door transport V2 raketten
Sporen WOII brug Kippenburg beschadigd door transport V2 raketten. Foto: Sabine Boode