Lezing Molenerfgoed in breder perspectief door Frank Terpstra

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Lezing Molenerfgoed in breder perspectief door Frank Terpstra
Details
#
Datum

24 March 2024

#
Tijd

13:30 pm-14:30 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Op zondag 24 maart 2024, 13:30 uur, houdt Frank Terpstra de lezing ‘Molenerfgoed in breder perspectief’ in Bezoekerscentrum Mar en Klif, Oudemirdum.

Inhoud
Frank gaat in zijn lezing in op de landschappelijke effecten van de verschillende molens in de verschillende gebieden van Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân. Hij is dé molenspecialist van de Stichting Behoud Rijksmonumenten, molenaar van de Grevensmolen, schrijft en geeft lezingen voor erfgoedinstellingen door heel Nederland.

Monumentale molens worden vooral als beeldbepalend object en als ambachtelijk werktuig gewaardeerd. De cultuurhistorische waarden van ons molenerfgoed zijn echter veel breder dan het nostalgische clichéplaatje. In de lezing gaan we aan de hand van een aantal voorbeelden ontdekken welke waarden nu nog vaak onderbelicht zijn en wat daaraan interessant is.

Aanmelden en kosten
De lezing duurt 1 uur, waarna ruimte is voor vragen. De kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p. inclusief koffie/thee. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur.

Grevensmolen Haskerveenpolder, foto Frank Terpstra
Grevensmolen Haskerveenpolder, foto Frank Terpstra