Koffiekuier: Winterwandeling Bos- en landgoederen Balk, Ruigahuizen en Harich

 

Laden Evenementen
Koffiekuier: Winterwandeling Bos- en landgoederen Balk, Ruigahuizen en Harich
Details
#
Datum

25 February 2024

#
Tijd

13:30 pm-16:30 pm

#
Locatie

HCR Teernstra Balk

Op zondagmiddag 25 februari 2024 organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en HCR Teernstra een natuur- en landschapswandeling o.l.v. ervaren natuurgids Marten Wesselius. 

Winterwandeling
De winterwandeling voert je door een voormalig hakhoutbos te Harich en door en langs een aantal nieuwe landgoederen te Ruigahuizen. Een kuier door een gedeelte van Gaasterland dat de afgelopen 25 jaar enorm is veranderd. Een al heel oud bos en open landerijen met nog weidevogels naar veel meer gesloten gebied met afwisseling van bomen, bosjes, plasjes en weiden.  

Tijdens de kuier wordt toelichting gegeven over het gevarieerde landschap en de natuur en laten we ons verrassen door wat we tegenkomen. De afstand is ongeveer 8 km die we in ongeveer 2,5 uur over grotendeels onverharde paden afleggen. Waterdicht schoeisel en kleding is aan te bevelen evenals natuurlijk een verrekijker. 

Plaats en tijd
We starten om 13:30 uur bij de ingang van restaurant HCR Teernstra te Balk. Parkeren kan achter of schuin tegenover het restaurant. We sluiten de wandeling omstreeks 16:30 uur gezamenlijk af in het restaurant met koffie/thee en gebak. 

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 10,= p.p. incl. koffie/thee met gebak. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen. 

Happen en stappen
Tip: Het is mogelijk om voorafgaand aan de kuier te genieten van een smaakvol twaalfuurtje bij Restaurant Teernstra voor de meerprijs van € 12,50. Mocht je daar ook graag gebruik van willen maken dan is dit rechtstreeks te reserveren via 0514-601013. 

Kijk voor meer activiteiten op www.nationaallandschap.frl. Bezoekerscentrum Mar & Klif is tijdens de voorjaarsvakantie geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur. 

Foto bij Koffiekuier 25-02-2024 Winterwandeling
(Bron: Bezoekerscentrum Mar & Klif, Oudemirdum)