Koffiekuier: Geschiedeniswandeling Oudemirdumerklif

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Koffiekuier: Geschiedeniswandeling Oudemirdumerklif
Details
#
Datum

04 February 2024

#
Tijd

13:30 pm-15:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Op zondagmiddag 4 februari 2024 organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en Hotel Boschlust een geschiedeniswandeling naar ‘t Oudemirdumerklif o.l.v. publiekshistoricus Arnoud van de Ridder.

Kleurrijke verhalenwandeling naar ‘t Oudemirdumerklif
Publiekshistoricus en kenner van het gebied Arnoud van de Ridder uit Oudemirdum vertelt u tijdens de kuier over de geschiedenis van dit unieke stukje natuur in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân. In kleurrijke verhalen neemt hij je mee op een tijdreis door de Marderhoeke naar het uitkijkpunt bij ‘t Oudemirdumerklif. De verdwenen badhokjes, visser Minne de Vries, het jagen op konijnen met een fret, de houten zeewering en de paalworm en andere bijzonderheden zoals de tuinwallen en het landschap komen aan de orde.

Plaats en tijd
We starten de kuier om 13:30 uur bij Bezoekerscentrum Mar & Klif en sluiten de wandeling af omstreeks 15:00 uur bij Hotel Boschlust op De Brink waar we gezellig samen nazitten met een kop koffie/thee en gebak. De deelnamekosten bedragen € 12,50 per persoon incl. koffie/thee met gebak. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur.

Happen en stappen
Tip: Het is mogelijk om voorafgaand aan de kuier te genieten van een ‘Twaalf uurtje Boschlust’ met een broodje ham/kaas, broodje kroket en een heerlijk kopje soep voor de meerprijs van € 12,50 p.p. Reserveren is gewenst en kan bij Hotel Boschlust via 0514- 571270.

Meer informatie
De wandeling wordt georganiseerd i.s.m. Natuurmonumenten, eigenaar van het Oudemirdumerklif. Kijk voor meer activiteiten op www.nationaallandschap.frl. Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur.