Koffiekuier – Geschiedeniswandeling Oudemirdumerklif

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Koffiekuier – Geschiedeniswandeling Oudemirdumerklif
Details
#
Datum

16 June 2024

#
Tijd

13:30 pm-15:00 pm

#
Locatie

Hotel Restaurant Boschlust

Op zondagmiddag 16 juni 2024 organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en Hotel Boschlust een geschiedeniswandeling naar ‘t Oudemirdumerklif o.l.v. publiekshistoricus Arnoud van de Ridder.

Kleurrijke verhalenwandeling naar ‘t Oudemirdumerklif
Publiekshistoricus en kenner van het gebied Arnoud van de Ridder uit Oudemirdum vertelt u tijdens de kuier over de geschiedenis van dit unieke stukje natuur in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslan. In kleurrijke verhalen neemt hij je mee op een tijdreis door de Marderhoeke naar het uitkijkpunt bij ‘t Oudemirdumerklif. De verdwenen badhokjes, visser Minn e de Vries, het jagen op konijnen met een fret, de houten zeewering en de paalworm en andere bijzonderheden zoals de tuinwallen en het landschap komen aan de orde.

Plaats en tijd
We starten de kuier om 13:30 uur bij Bezoekerscentrum Mar & Klif en sluiten de wandeling af omstreeks 15:00 uur bij Hotel Boschlust waar we gezellig samen nazitten met een kop koffie/thee en gebak.

Kosten en aanmelden

De deelnamekosten bedragen € 12,50 per persoon incl. koffie/thee met gebak. Opgave is noodzakelijk en kan via
www.nationaallandschap.frl/evenementen. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur.

De wandeling wordt georganiseerd i.s.m. Natuurmonumenten, eigenaar van het Oudemirdumerklif. Kijk voor meer activiteiten op www.nationaallandschap.frl. Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Boek Het Oudemirdumerklif
Boek Het Oudemirdumerklif, Arnoud van de Ridder (Bron: Bezoekerscentrum Mar & Klif)