Knutselmiddagen ‘Kom luisteren naar een verhaal over vogels in de winter en knutsel een voedermobile voor de vogels’ 4-7 Jaar.

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Knutselmiddagen ‘Kom luisteren naar een verhaal over vogels in de winter en knutsel een voedermobile voor de vogels’ 4-7 Jaar.
Details
#
Datum

03 January 2024

#
Tijd

13:30 pm-15:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Oudemirdum – Op vrijdag 29 december en woensdag 3 januari organiseert Bezoekerscentrum Mar en Klif gezellige knutselmiddagen voor kinderen. We luisteren eerst naar een mooi verhaal over vogels in de winter en daarna gaan we in ons ‘knutsellokaal’ met allerlei natuurlijke materialen aan de slag om voederhangers te maken voor vogels.

In de winter valt het voor de vogels vaak niet mee om hun buikjes te vullen. De grond is bevroren of nat en er zijn bijna geen insecten en vruchten meer te vinden. Het is fijn als we ze dan een handje helpen! We gaan aan de slag met stokken, touw en vogelvoer. Natuurlijk neem je na afloop je voederhanger mee naar huis. Als je hem op een goed zichtbare plek in de tuin ophangt kun je zien hoeveel vogels bij jou komen eten. En als ze eenmaal weten dat er in jullie tuin een lekker hapje te halen is, dan komen ze vast terug voor meer!

Op woensdagmiddag 3 januari starten we om 13:30 uur en gaan we met natuurkenners Wiesje en Eva een vogelvoedermobile maken. De activiteit is bedoeld voor kinderen van ongeveer 4-7 jaar, duurt tot 15.00 uur en de kosten bedragen € 5,= per kind incl. materialen, een glaasje limonade en wat lekkers.

Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen.

Bezoekerscentrum Mar & Klif is tijdens de kerstvakantie geopend op:
dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur.
We zijn op 25, 26, 31 dec. en 1 januari gesloten.