Herinneringsavond Roemenië Roept

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Herinneringsavond Roemenië Roept
Details
#
Datum

13 December 2019

#
Tijd

19:30 pm-23:30 pm

#
Locatie

MFC it Klif

Eind december is het alweer 30 jaar geleden dat Roemenië werd verlost van een jarenlange onderdrukking door hun toenmalige President Nicolae Ceaușescu. Kort na deze gebeurtenis is er onder andere in de Zuidwesthoek van Friesland een beweging op gang gekomen, dit om de bevolking in Roemenië te helpen met in eerste instantie kleding en voedsel.

Later zijn daar andere zaken bijgekomen als school en ziekenhuis meubilair enzovoort. Vele groeperingen en mensen in de omgeving hebben hieraan bijgedragen, te veel om te benoemen. Onder de vlag van Roemenië Roept, zijn er door de jaren heen transporten met hulpgoederen naar Roemenië vertrokken, volgeladen vrachtauto’s, allemaal ingezameld, gesorteerd, schoongemaakt, ingepakt en ingeladen en op de plek van bestemming weer uitgeladen. Dit alles door mensen uit onze streek.

Maar ook de vakanties van Roemeense kinderen hebben veel Zuid-Westhoekers dichter bij het land gebracht. Er zijn contacten en vriendschappen ontstaan, en er zijn avonturen beleefd. De stichting Roemenië Roept is opgeheven maar: om nog eens bij stil te staan bij wat er destijds op gang is gekomen wordt er een bijeenkomst georganiseerd in het dorpshuis van Oudemirdum.
De avond is bedoeld om herinneringen op te halen voor eenieder die op wat voor wijze ook heeft bijgedragen aan de succesvolle hulpacties, of die op een andere manier hiervoor belangstelling hebben gekregen. De avond is op 13 december 2019 in het Dorpshuis van Oudemirdum en begint om 19.30 uur. Er zijn oude beelden opgedoken die we laten zien van diverse activiteiten, van inpakken tot uitladen en alles wat daartussen zit. Heeft u fotoboeken of andere interessante zaken die herinneren aan deze tijd mag u deze gerust meenemen om te laten bekijken, en er over te vertellen.

Wij hopen u te kunnen ontvangen op Vrijdag 13 december 2019 on 19.30 uur en een fijne avond te hebben met zijn allen. Komt allen!