35e Gaasterlandse Natuurweek

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
35e Gaasterlandse Natuurweek
Details
#
Datum

16 October 2022

#
Tijd

08:00 am-17:00 pm

#
Locatie

<span class="tribe-address"> </span>

Herfstvakantie vol vertier in de natuur!

In de week van 16 – 22 oktober organiseert de Gaasterlandse Natuurweek weer een programma vol natuuractiviteiten voor jong en oud in de Gaasterlandse bossen. Een Groene Markt, natuurexcursies, lezingen, avontuurlijke kinderactiviteiten, workshops, de Gaasterlandse Natuurweek heeft het allemaal! Bezoekerscentrum Mar en Klif, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke nodigen je van harte uit!

Naast ‘Duurzaamheid’ is het thema van de 35e Gaasterlandse Natuurweek ‘Speuren naar Sporen’’. Trek een warme jas aan, zet je zintuigen op scherp en beleef buiten tijdens de Gaasterlandse Natuurweek.

We starten op zondag 16 oktober met de Groene Markt in festivalsfeer in het Rijsterbos in Rijs. Een gezellige markt met kramen, livemuziek, straattheater, kinderdorp vol vertier en foodtrucks vol heerlijkheden.

Een greep uit de overige activiteiten voor volwassenen:
Paddenstoelenexcursies en – lezing door kenner Gosse Haga, excursies met gids door It Rysterbosk met It fryske Gea en het Lycklamabos met Natuurmonumenten en een geschiedeniskuier ‘Oude Balksterweg’ met Arnoud van de Ridder. Daarnaast staan er een workshops natuur fotografie en een workshop nachtfotografie op het programma o.l.v. fotograaf en landschapsambassadeur Jan Tijsma.

Leuk voor het hele gezin:
Beach Clean Up bij het Oudemirdumerklif met Natuurmonumenten en bij de Mokkebank met It Fryske Gea. Sportieve Outdoordag in bos Elfbergen met obstakelparcours en boogschieten o.l.v. Staatsbosbeheer en Altijd Buiten. GPS tocht in teamverband door het donkere bos Elfbergen o.l.v. Staatsbosbeheer en Altijd Buiten.

Voor kinderen:
Expeditie Waterbeestjes bij de slottuin o.l.v. een boswachter van It Fryske Gea, Landschap Schilderen met IVN Súdwesthoeke, Kindermiddag ‘sporen’ met Staatsbosbeheer, kleutertheater door poppenspeelster Jinky, en de Wilde Buitendag ‘Word boswachter van OERRR’ met Natuurmonumenten.

Kortom een week vol avontuurlijke en educatieve activiteiten in en over de natuur!

De Gaasterlandse Natuurweek is een week vol activiteiten, georganiseerd door een unieke samenwerking van de verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Natuurmonumenten, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke. De Gaasterlandse Natuurweek is tevens de Duurzaamheidsweek van de gemeente De Fryske Marren en wordt dan ook mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente DFM.

Het gehele programma van de Gaasterlandse Natuurweek, compleet met aanvullende informatie zoals locaties, aanvangstijden en opgavemogelijkheden, is te vinden op www.gaasterlandsenatuurweek.nl