Ontwerpwedstrijd dorpsvlag Oudemirdum

Ontwerpwedstrijd dorpsvlag Oudemirdum

Deze zomer hoeft geen Oudemirdumer zich te vervelen! Maar ook de oud-inwoners van Oudemirdum niet. Samen met Plaatselijk Belang Oudemirdum wordt er een appèl gedaan op de creativiteit van onze (oud)dorpsgenoten.

In veel dorpen in Friesland hebben ze al een dorpsvlag. Maar die ontbreekt nog in ons mooie brinkdorpje.

Dus kun je nu meedoen aan een ontwerpwedstrijd om de allermooiste dorpsvlag van Friesland te ontwerpen.

Alle inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury, die is samengesteld uit een afvaardiging van onze dorpsgemeenschap. De juryleden zullen uit alle lagen van Oudemirdum worden gekozen. Zij nomineren vervolgens het –in hun ogen- mooiste, meest aansprekende of krachtigste vlagontwerp dat is ingediend. En die vijf genomineerde ontwerpen zullen dan digitaal en fysiek bekend worden gemaakt.

Alle Oudemirdumers en oud-Oudemirdumers kunnen dan hun stem uitbrengen op de vlag van hun keuze. En die zal dan begin december met een klein feestje bekend worden gemaakt aan iedereen die het maar weten wil.

De winnaar ontvangt natuurlijk eeuwige roem maar ook het eerste exemplaar van zijn of haar ontwerp! En dan gaat dat ontwerp in productie, in diverse formaten.

Het is de bedoeling dat iedereen een dorpsvlag van zijn of haar keuze kan aanschaffen. Het zou toch prachtig zijn als het hele dorp de vlag uithangt bij de reünie, die gepland staat op 29 mei 2021!! Maar de dorpsvlag kan ook prima worden ingezet als er bijvoorbeeld iemand in een straat, buurt of wijk gaat trouwen. Of geslaagd is. De dorpsvlag kan door een straat of buurt ook halfstok worden gehangen uit respect voor een overleden buurtgenoot bijvoorbeeld. Alle vlagmomenten behalve de landelijke op Koningsdag, 4 en 5 mei zijn er in principe geschikt voor.

Kortom…ga los op jouw ontwerp van onze dorpsvlag! Wordt het er eentje met de pomp op de brink, met de kliffen, met water, bos en greiden, met symbolische patronen en/of kleuren….er zijn talloze invullingen denkbaar.

De deadline voor het inleveren is inmiddels op 26 september 2020. Dus er is voldoende tijd om na te denken over een prachtige dorpsvlag! Mocht je al een ontwerp klaar hebben, waar je zó tevreden over bent dat je die wilt inleveren dan kan dat op 2 manieren.
1. We ontvangen je ontwerp het allerliefst digitaal. In dat geval dient je ontwerp aan de volgende eisen te voldoen: Lever je bijdrage aan als een vector, pdf, eps of
ai-bestand met een resolutie van meer dan 700 dpi. Het mailadres voor het inleveren is: dorpsvlag@gmail.com
2. Mocht je digitaal nou niet zo handig zijn dan mag je je ontwerp ook inleveren op papier. Dat kan in de brievenbus van de familie Smink.
Hun adres is: Jan Schotanuswei 56a, 8567 LC te Oudemirdum. Graag aanleveren in een gesloten enveloppe, voorzien van je contactgegevens.

Hou voor meer nieuws ook onze Facebookpagina in de gaten of deze site.

Veel creatief plezier in elk geval. Maak alle Oudemirdumers trots!!