Wandeling naar het haventje van Laaxum – ‘Meet the local’ Liesbeth van der Kaaden

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Wandeling naar het haventje van Laaxum – ‘Meet the local’ Liesbeth van der Kaaden
Details
#
Datum

13 July 2024

#
Tijd

10:30 am-12:00 pm

#
Locatie

Haven Laaksum (Laaxum)

Op zaterdagmorgen 13 juli 2024 organiseert Mar & Klif samen met ‘Vraagambassadeur’ Liesbeth van der Kaaden een geschiedeniswandeling naar het pittoreske haventje van Laaxum.

Ontdek een stukje paradijs aan de Friese kust waar de tijd lijkt stil te staan en de zee de verhalen fluistert van eeuwen terug. Laat je verrassen door de geschiedenis van het kleinste haventje aan de voormalige Zuiderzee. Welkom in Laaxum, waar elke golf een nieuw avontuur inluidt.

Leer het landschap kennen met een ‘local’
Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân heeft bijna 400 ambassadeurs. Zij wonen verspreid over het gebied en hebben allemaal een speciale cursus gevolgd bij het Bezoekerscentrum. Een select gezelschap zet zich in als gids onder de titel Vraagambassadeur. Deze ambassadeurs brengen hun enthousiasme voor het landschap graag op je over, ieder vanuit hun eigen interesse en met een eigen activiteit. Ook Vraagambassadeur Liesbeth van der Kaaden neemt je graag mee op pad. Luister naar de boeiende verhalen op deze mooie zaterdagochtend.

Aanmelden en kosten
De kuier start bij het Haventje van Laaxum om 10.30 uur en kost 5 euro p.p. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur.

De wandeling wordt georganiseerd door Bezoekerscentrum Mar en Klif. Kennismaken met onze Vraagambassadeurs ‘Meet the local’, interesse in meer activiteiten of informatie over Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân? www.nationaallandschap.frl of kom langs bij Bezoekerscentrum Mar en Klif.

Koeien op de weg in Laaxum, Gaasterland, Fryslân