Komische opera in Sloten

 

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Komische opera in Sloten
Details
#
Datum

16 June 2018

#
Tijd

20:00 pm-23:00 pm

#
Locatie

Grote kerk, Sloten

Best wel uniek voor Sloten: op 16 juni is er een opera te zien en te beluisteren in de Grote Kerk. Met bovendien een interessant arrangement: diner in de Mallemok en voorafgaand aan de voorstelling een inleiding in het museum (pal naast de kerk).
De Faam de Baas is een korte, komische opera over een bazige dienstmeid, een stille huisknecht en een heer van stand. Het is een Fries-Nederlandse vertaling van de Italiaanse opera La Serva Padrona van Pergolesi. De eerste reeks was in 2017 een groot succes, met uitverkochte zalen en lovende recensies.

De Faam de Baas wordt gespeeld door verschillende Friese podiumkunstenaars: bariton Ben Brunt, Koos van der Wal, bekend als acteur in onder andere ‘Beppe bakt er niets van’ en sopraan Elizabeth Kooy. Broer de Wit speelt op het klavecimbel. Hij wordt ondersteund door een strijkkwintet van musici uit de hele wereld.
Artistiek leider en zangeres Elizabeth Kooy interviewde voor De Faam de Baas enkele ‘fammen van vroeger’. Deze verhalen boden haar inspiratie voor de voorstelling en ze kregen een plekje in het programmaboekje bij de voorstelling. De geïnterviewde ‘fammen’ waren ook bij de voorstellingen
aanwezig.

Eerste reeks groot succes
Voor Stichting OperY was dit de eerste voorstelling die zij voor het voetlicht brachten. ‘Erg spannend en leuk’, aldus Elizabeth Kooy. ‘Het was een grote uitdaging voor ons en we waren erg benieuwd of onze ideeën in de smaak zouden vallen bij het publiek. We hebben zoveel leuke reacties gekregen. Het publiek was zeer divers: van 6 tot 86 jaar, opera-kenners, opera-haters en alles ertussenin. De voorstelling is geschikt voor iedereen. En alle zalen uitverkocht! Geweldig om mee te maken’.

Bijzondere locatie
De keuze om in 2018 nog enkele voorstellingen te organiseren was daarom snel gemaakt. Bovendien vond Stichting OperY enkele samenwerkingspartners. In Sloten werkt de stichting samen met het museum. Het publiek kan vooraf een inleiding krijgen over de opera en het
museum bezoeken. Daarna begint de voorstelling in de kerk naast het museum. De prachtige akoestiek leent zicht goed voor de muziek van Pergolesi.

Datum
Za 16 juni – Grote kerk, Sloten (i.s.m. Museum Stadhuis Sloten). Meer informatie en kaartverkoop via www.defaamdebaas.nl