Koffie en kuier: Winterwandeling ‘Zuiderfennenpolder’

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Koffie en kuier: Winterwandeling ‘Zuiderfennenpolder’
Details
#
Datum

21 January 2024

#
Tijd

13:30 pm-16:00 pm

#
Locatie

Paviljoen ’t Mar, Mirnser Klif

Op zondagmiddag 21 januari 2024 organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en Paviljoen ‘t Mar een natuur- en landschapswandeling o.l.v. ervaren vogelaar Marten Wesselius. De winterwandeling voert je door een karakteristiek stukje Gaasterland; een uniek landschap met overgangen van de hoger gelegen bossen naar de lager gelegen polder met haar weidse graslanden met vaarten en sloten, begrensd door de hoge IJsselmeerdijk.

Tijdens de kuier wordt toelichting gegeven over het gevarieerde landschap en de natuur en laten we ons verrassen door wat we tegen komen. De afstand is ongeveer 9 km die we in ongeveer 2,5 uur over grotendeels onverharde paden afleggen. Waterdicht schoeisel en kleding is aan te bevelen evenals natuurlijk een verrekijker.

Plaats en tijd
We starten om 13:30 uur op de parkeerplaats bij Paviljoen ’t Mar in Mirns. We sluiten de wandeling omstreeks 16:00 uur gezamenlijk af in het Paviljoen met koffie/thee en gebak.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 10,= p.p. incl. koffie/thee met gebak. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen.
Zie: Happen en stappen, Koffie en kuier: Winterwandeling ‘Zuiderfennenpolder’

Lunchtip
Het is mogelijk om voorafgaand aan de kuier te genieten van een smaakvol twaalfuurtje bij Paviljoen ’t Mar voor de meerprijs van € 15,50 incl. een glas fris of melk. Mocht je daar ook graag gebruik van willen maken dan is dit rechtstreeks te reserveren bij ’t Mar via 0514- 256375.

Meer informatie
Kijk voor meer activiteiten op www.nationaallandschap.frl. Bezoekerscentrum Mar & Klif is momenteel geopend op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, zondag van 13.00 – 16.00 uur.

Foto Landschapskuier Bezoekerscentrum Mar en Klif 21 januari 2024
Bron: Bezoekerscentrum Mar & Klif