Knutselmiddagen voor kinderen

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Knutselmiddagen voor kinderen
Details
#
Datum

28 December 2022

#
Tijd

14:00 pm-16:00 pm

#
Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif

Knutselmiddagen voor de vogels: Voederhanger maken!

OUDEMIRDUM – Op woensdag 28 december en dinsdag 3 januari organiseert Bezoekerscentrum Mar en Klif twee gezellige knutselmiddagen voor kinderen. In ons ‘knutsellokaal’ gaan we met allerlei natuurlijke materialen aan de slag om mooie voederhangers te maken voor de vogels.

In de winter valt het voor de vogels vaak niet mee om hun buikjes te vullen. De grond is bevroren of nat en er zijn bijna geen insecten en vruchten meer te vinden. Het is fijn als we ze dan een handje helpen! We gaan aan de slag met stokken, touw en vogelvoer. Natuurlijk neem je na afloop je voederhanger mee naar huis. Als je hem op een goed zichtbare plek in de tuin ophangt kun je zien hoeveel vogels bij jou komen eten! En als ze eenmaal weten dat er in jullie tuin een lekker hapje te halen is, dan komen ze vast terug voor meer!

Woensdagmiddag 28 december starten we om 14:00 uur. Natuurkenner en verteller Wiesje vertelt dan eerst een mooi winterverhaal. Daarna gaan we zelf aan het werk en maken we een vogelvoederhanger. De activiteit duurt ongeveer een uur, is bedoeld voor kinderen van ongeveer 4-7 jaar en de kosten bedragen € 5,= per kind incl. materialen en een glaasje limonade met een koekje. Bij veel animo zetten we de activiteit ook in om 11:00 uur.

Op dinsdag 3 januari starten we om 14.00 uur en gaan we met onze creatieve natuurkenner Marleen een vogelvoedermobile maken. Met takken en touw maken we een frame waar we allerlei lekkere hapjes voor de vogels aan gaan hangen. Deze middag is bedoeld voor kinderen van ongeveer 7 – 12 jaar, duurt tot ongeveer 16.00 uur en de kosten bedragen € 5,= per kind incl. materialen en een glaasje limonade met een koekje.

Wil je meedoen? Geef je dan snel op via https://nationaallandschap.frl/evenementen/knutselmiddag-voor-de-vogels-voederhanger-maken/ Wacht niet te lang want vol is vol!