Klei, Klif en Kust bustour

 

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Klei, Klif en Kust bustour
Details
#
Datum

18 September 2018

#
Tijd

13:00 pm-17:00 pm

#
Locatie

Regio

Met de touringcar door Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

Een middagexcursie onder leiding van een gidsenduo waarbij u het landschap, de cultuur en tradities van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân leert kennen.

De Klei, Klif en Kust tour in Zuidwest Fryslân is bijzonder door de variatie in landschapstypen en de aanzienlijke hoogteverschillen. In het noordelijke deel het Kleigebied met de terpen en droogmakerijen (‘droge’ meren), het centraal gelegen waterrijke Veen en Meren gebied, in het zuiden het prachtige Stuwwallen landschap van Gaasterland en de IJsselmeerkust met de pittoreske Zuiderzeestadjes. De bus excursie voert langs ‘droge’ én ‘natte’ meren met laagten van -3 m N.A.P. tot over de zandige hoogten (gaasten) van + 12 m N.A.P.

Verhalen

Het ervaren gidsenduo neemt u mee in de verhalen en anekdotes over het unieke landschap en over wat u onderweg zichtbaar en soms minder zichtbaar tegen komt. Halverwege de middag is er tijd voor een verrassende middagstop in het ‘Doolhof’ van Molkwerum. U maakt een korte wandeling naar de Lebuïnuskerk en het museum Bakkerswinkeltje. Hier wordt verteld over de ooit bloeiende handel en scheepvaart, de eigen taal en hoe de keramiek van heinde en verre aan werd gevoerd. Ook voor een lekkere kop koffie met een Molkwarder lekkernij wordt gezorgd. Na deze mooie tussenstop wordt deze tour vervolgd langs hoog en laag land en langs droge en ‘natte meren’ om uiteindelijk weer bij de Galamadammen aan te komen. Optioneel kunt u hier gebruik maken van een diner (niet bij arrangement inbegrepen).

Meedoen
18 september 13.00 – 17.00 uur
Kosten € 39,95 per persoon (inclusief busexcursie, gidsen, tussenstop, koffie, thee en lekkernij)
Vertrekplaats: Hotel Restaurant De Galamadammen, Galamadammen 1, 8723 CE Koudum

– In de tour zit een kleine wandeling, niet geschikt voor rolstoelen/rollators.
– Er is w.c. aan boord
– Ruime parkeerplaatsen
– Deelname is voor eigen risico
– Optioneel diner Galamadammen voor eigen rekening en graag rechtstreeks reserveren
– De tour is alleen toegankelijk met een reserveringsbevestiging
– Bij te weinig deelname behouden wij ons het recht om de reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan aan u terug gestort.
– Gekochte tickets kunnen helaas niet geruild of geretourneerd worden
– Reserveren uiterste inschrijfdatum 31 augustus

Klei, Klif en Kust bustour