Gaasterland 75 jaar bevrijd

 

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Gaasterland 75 jaar bevrijd
Details
#
Datum

17 April 2020

#
Tijd

12:30 pm-13:30 pm

#
Locatie

De Brink

Vrijdag 17 april 2020 is Gaasterland 75 jaar bevrijd. Op zaterdag 18 april worden in verschillende dorpen uit de omgeving activiteiten georganiseerd. Uiteraard doet ons mooie dorp hier ook aan mee. Rond 12:30 zal er een colonne van minimaal 15 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog vanuit Rijs door Oudemirdum rijden. De exacte route kunt u later vinden op deze site.

Wij willen iedereen, jong en oud, uitnodigen om langs de route plaats te nemen om zo de mannen en vrouwen hartelijk te verwelkomen. Indien mogelijk in ‘ouderwetse’ kleding. Aan alle kinderen zullen vlaggetjes uitgedeeld worden. Ook willen wij iedereen oproepen om de vlag uit te hangen die dag en uw huis met vlaggetjes te versieren. De bevrijding moet immers groots gevierd worden.

De hele colonne zal een uur lang stoppen op de Brink. De deelnemers krijgen iets te eten en drinken aangeboden en de wagens kunnen worden bekeken. Ook zal er muziek aanwezig zijn op de Brink en laten we de klokken van de kerk voor 10 minuten beieren. We hopen dat jullie met veel mensen aanwezig zullen zijn.