De sterkste man van Súdwest Fryslân!

 

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
De sterkste man van Súdwest Fryslân!
Details
#
Datum

19 July 2019

#
Tijd

17:00 pm-22:00 pm

#
Locatie

De Brink

Korte omschrijving
Eind jaren ‘80, begin jaren ‘90 werd er in Gaasterland “De sterkste man” wedstrijden georganiseerd. Dit was zeer populair waarbij meer dan 1000 bezoekers op af kwamen. De VOB (Vereniging Oudemirdum Bruist) is jaarlijks op zoek naar een spetterende seizoensopening. In de bouwvakperiode worden er meerdere activiteiten en muziekavonden georganiseerd om het dorp leefbaar te houden. Zowel de toerist als de plaatselijke inwoner kan ieder jaar genieten van leuke, gezellige, sportieve en culturele uitjes in en om Oudemirdum! Vorig jaar (2018) kon men een vlucht met een helicopter maken tijdens de eerste grote zomermarkt. Dit was een groot succes!
Dit jaar is ervoor gekozen om “De sterkste man van Súdwest Fryslân” te organiseren op het plein van de brink. Graag willen we dit groots en professioneel opzetten. Inmiddels is er contact geweest met meervoudig sterkste man kampioen Wout Zijlstra. Samen met de leden en het bestuur van de VOB zal hij zorgdragen voor een onvergetelijk evenement.
Er wordt gestreden in drie klassen:

  • Damesklasse
  • Herenklasse -105kg
  • Herenklasse +105kg

Voor de dames wordt het een officiële wedstrijd, waarbij de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor het NK, later dit jaar in november op een nader te bepalen locatie. Voor de heren zit er vooralsnog geen vervolg aan vast. Doel is om deze tak van sport weer onder de aandacht te brengen in onze regio. Daarnaast willen we als vereniging de mensen natuurlijk vermaken met een aantrekkelijk evenement!

Wout Zijlstra zorgt voor deelnemers via zijn netwerk en de organisatoren vanuit de VOB proberen nieuw, lokaal talent warm te maken om deel te nemen. Nu al is bekend dat bijvoorbeeld Bart Helmholt zal deelnemen. Iedereen kent hem als zijnde “de fierljepper” uit Hurdegaryp, maar sinds kort heeft hij een sportieve carrièreswitch gemaakt: in 2018 werd hij 2e bij de sterkste man van Nederland in de klasse -105kg. Supermooi natuurlijk dat dergelijke toppers straks te bewonderen zijn in Oudemirdum! Daarnaast twee man van eigen bodem: Johan Gijzen en Harm-Jan de Kroon gaan hun best doen om in de klasse -105kg zo hoog mogelijk te eindigen. We zijn erg benieuwd naar hun verrichtingen!

Onderdelen
Er wordt gestreden op vier of vijf onderdelen:
– Timberwalk
– Gewicht hooggooien
– Vrachtwagen trekken
– Biervaten race
– Accu tillen

Praktische info
De dag start 17:00 uur met de wedstrijd. Het eerste onderdeel is vrachtwagen trekken. ’s Avonds uiterlijk 22:00 uur is het afgelopen. Daarna is er nog muziek op het plein met medewerking van Disco Silver! Rond middernacht is het evenement afgelopen. Tevens ligt het in de planning om een soort reünie te organiseren voor oud-deelnemers. Wie kent ze nog? Simon Sikkes, Lammert Swart, Durk Wagenaar, Johannes de Wit (alias Jerommeke), Gerlof Holkema, … noem ze maar op! Een aantal zijn al benaderd en hebben positief gereageerd.

Er wordt een heuse arena gecreëerd op het brinkplein. Rondom kunnen toeschouwers alles nauwlettend volgen en uiteraard de deelnemers ondersteunen. Zitten, staan, vanaf de terrassen… Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van dit schouwspel! Het evenement wordt afgesloten met muziek van Discotheek Silver. Hopelijk tot ziens op De Brink in Oudemirdum!

Organisatie
Wout Zijlstra (Folsgare, presentator/wedstrijdleider, 06-53983224)
Durk-Jan de Vries (Oudemirdum, namens VOB, 06-21454856)
Hylke Bandstra (Oudemirdum, namens VOB, 06-51632615)